zondag 21 augustus 2011

Karaoke Ruziesimulator

Attentie, attentie! We staan NU op Noorderzon met de inmiddels roemruchte Karaoke Ruziesimulator, een project van kunstenares Katerine Hendricks waarvoor ik de teksten heb geschreven. Hieronder kun je in een artikel uit het Dagblad van het Noorden lezen wat het is, handig, hoef ik dat zelf niet te uit te leggen. De letters zijn wat klein zo, maar als je erop klikt krijg je het artikel groter.

Wat zo tof is, is niet alleen het idee en het hele project zelf, maar ook dat het werkt zoals we hadden gedacht en gehoopt. Iedereen kan het zo serieus nemen als hij of zij zelf wil. De een moet vooral lachen en heeft - alleen of samen - een bijzondere ervaring, de ander gaat er echt 'in', gooit alles eruit, en stapt daarna - zoals al in de aankondiging stond - geheel verkwikt weer het festivalterrein op.

Veel belangstelling reeds aan het begin van de avond

De verdere mogelijkheden van deze installatie zijn groot. We hebben nu zes ruzieopties, dat wil zeggen: filmpjes van verschillende partners, maar er is ook veel vraag naar andere conflictpartners, zoals buurman, werkgever, collega en politieambtenaar. Er kwam zelfs een verzoek tot virtueel ruzie maken met God. De karaoketeksten zijn gericht op volwassenen, maar tot onze verrassing blijkt dat ook veel kinderen staan te trappelen om gebruik van de simulator te maken. Dat kan nu nog niet, maar mijn handen jeuken om juist voor hen een programma te maken! Gooi alles er eens lekker uit naar je ouders, je irritante broertje of je juf, zonder dat iemand de boel onmiddellijk meent te moeten sussen!

Er is - niet tot onze grote verbazing - veel vraag naar een verkwikkende ruzie met "de puber".
.

1 opmerking: