dinsdag 18 januari 2011

Nieuwboeknieuwboeknieuwboek

Er is een nieuw boek! Mijn eerste zogezegde 'achtplusser'. We gaan het a.s. donderdag (20 januari 2011) presenteren, in de Groningse Kinderboekwinkel (Stoeldraaierstraat 48). Kom effe kijken, om 16.00 uur, als je zin hebt!

Zo ziet het eruit, prachtig geïllustreerd als het is door Heleen Brulot. Leuk dat we de boreling presenteren op de plek waar ik Heleen heb 'gevonden', in de Groningse Kinderboekwinkel dus. Afgelopen voorjaar vroeg ik daar om raad. Ik had een goede - en uiteraard bij mij passende - illustrator nodig, en ben toen met een medewerkster door de kasten gaan snuffelen. En dit is het resultaat.

Raar toch, zo'n boek de wereld in brengen. Ik voel me altijd meer 'schrijver' dan 'theaterpersoon', behalve op dit soort momenten. Dan mis ik het theater. Wat ik zo mooi vind aan theater, is dat het volledig hier en nu is. Het 'doen' en de 'ontvangst' vinden tegelijkertijd plaats. Je speelt, er is interactie, je krijgt onmiddellijk wel of geen respons en KLAAR. Loslaten en verder. En je hebt na afloop niets in handen. Als je de voorstelling niet speelt, bestaat hij niet. Die 'afgebakende tijdelijkheid' heeft een grote charme, vind ik.
Als ik een boek schrijf, ziet het publiek het resultaat pas na lange tijd. En als ik na de presentatie naar huis ga, bestaat dat ding nog steeds. Iedereen kan het zomaar kopen, en zelfs lezen, zonder dat ik erbij ben! Ik wil erbij zijn!
Ik ben alweer een hele tijd ondergedompeld in een volgend boek. En nu moet ik me ineens weer verdiepen in iets van een hele tijd geleden! Hoe leuk ook, het is bevreemdend, zoals elke schrijver weet. Radio, boekpresentatie, interviews en weet ik veel wat er allemaal nog komt, hartstikke leuk natuurlijk, ben er ontzettend blij mee, maar het voelt zo.... zo láát. Kan dat niet gewoon metéén, wanneer ik nog aan het schrijven ben?
Hoe dan ook: de nieuweling is geboren, hij verkeert volgens mij in stralende gezondheid, de moeder maakt het naar omstandigheden ook redelijk en de kraamvisite is a.s. donderdag. Wees van harte welkom!
.
P.S. Heel raar, ik had de afgelopen dagen twee radio-interviews, en ineens wilde ik bij de andere microfoon zitten. Radiopresentator wil ik worden. Is het een bevlieging? Het lijkt me echt geweldig leuk!
.

1 opmerking: